Medisch Pedicure

Wat doet de (medisch) pedicure
De medisch pedicure verzorgt naast de basis behandling alle soorten probleemvoeten zoals diabetische, reumatische, verwaarloosde, spastische en oudere voeten.

Daarnaast kan zij ook advies geven over een goede en juiste voetverzorging.
Verder kent de medisch pedicure allerlei technieken zoals nagelbeugels plaatsen, vilttechnieken (antidruktechniek), ortheses maken (siliconen teenstukjes) en gel- en acrylnagels zetten.
Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot haar taak.
Een medisch pedicure is een echte specialist en goed opgeleid om alle soorten voeten te verzorgen.

Hoe herken je een medisch pedicure
Een medisch pedicure is net zoals alle andere gediplomeerde pedicures aangesloten bij ProVoet. Dit is de Nederlandse Branchevereniging voor pedicures.
Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet een klant zeker dat de voeten door een vakkundig voetverzorger behandeld worden.

ProCert kwaliteitsregister
Daarnaast geldt voor een medische pedicure nog een tweede vereiste. Als medisch pedicure is registratie in het Kwaliteitsregister van ProCert verplicht. Dit is een organisatie die toezicht houdt dat alleen pedicures met de juiste opleidingen ook daadwerkelijk als medisch pedicure aan het werk mogen gaan.

Orthesiologie Wat is orthesiologie? Orthesiologie is een techniek welke dient voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en het corrigeren van de teenstand.

Nagelbeugel Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen.

Nagelreparatie Nagelreparatie is het tijdelijk verbeteren en herstellen van de nagelplaatstructuur door middel van acryl of gel, met als doel een gezonde nageluitgroei te bewerkstelligen.

Diabetische voet Diabetes is een stoornis in de stofwisseling. Het lichaam is bij deze ziekte niet meer in staat om zelfstandig suikers, ofwel glucose, uit voeding te verwerken. Dat komt omdat er te weinig of geen insuline wordt aangemaakt of doordat de insuline zijn werk niet meer goed kan doen.

Reumatische voet

Wat is reuma?
Reuma is een verzamelnaam voor de ruim 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat die in de medische wetenschap bekend zijn. 

Antidruktechniek

De antidruktechniek kan worden toegepast bij klachten of drukplekken tijdens het lopen.
Antidruk is een tijdelijke oplossing. De druk op de pijnlijke plaats wordt door het aanbrengen van vilt verminderd.